В МЗС Італії підтверджують підтримку територіальної цілісності України

В МЗС Італії підтверджують підтримку територіальної цілісності України

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Гульєльмо Піккі наголосив на підтримці Італією суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це він сказав під час зустрічі з т.в.о. міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль у четвер, інформує прес-служба МЗС.

«Італія підтверджує підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Італійське головування в ОБСЄ готове і надалі сприяти реалізації Мінських домовленостей», - заявив Гульєльмо Піккі.

За його словами, італійське головування ОБСЄ приділяє пріоритетну увагу ситуації на Донбасі, у тому числі через діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Водночас Зеркаль подякувала за незмінну позицію Італії щодо територіальної цілісності та суверенітету України, що "вкотре чітко була підтверджена міністром закордонних справ Італії Енцо Моаверо Міланезі в парламенті Італії 25 липня 2018 року".

Як повідомляється, сторони констатували важливість приділяти більше уваги людському виміру в діяльності Спеціальної моніторингової місії.

Читайте також: МЗС Естонії підтримав заяву Держдепу США про невизнання окупації Криму

Окрім того зазначається, що Зеркаль та Піккі дали позитивну оцінку стану двосторонніх відносин, особливо підкреслили зростання показників українсько-італійського товарообігу, у тому числі завдяки імплементації Угоди між Україною та ЄС.

Зеркаль висловила інтерес до подальшого залучення італійських компаній до України, зокрема у сфері енергетики.

Співрозмовники також відзначили важливість поглиблення культурного співробітництва як засобу зближення народів обох країн.

Зазначається, що італійський дипломат перебуває в Україні в рамках головування Італії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Італії Ензо Моаверо Міланезі заявив в італійському парламенті, що країна поважає принципи міжнародного права і тому не визнає російську анексію Криму.

Раніше глава МВС Італії та очільник правої партії "Ліга Півночі" Маттео Сальвіні заявив у інтерв'ю The Washington Post, що Росія законно анексувала український Крим, а Революцію Гідності в Україні назвав "фальшивою".

фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-