Заява Держсекретаря США щодо Криму позбавить Кремль імперських ілюзій - Порошенко

Заява Держсекретаря США щодо Криму позбавить Кремль імперських ілюзій - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував Вашингтону за заяву щодо невизнання спроби анексії Криму й назвав її гідною відповіддю гібридним провокаціям Кремля після зустрічі президентів Росії й США у Гельсінкі.

Про це Глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю історичну заяву Вашингтона про невизнання спроби анексії Українського Криму російським агресором. Достойна відповідь гібридним провокаціям Кремля після Гельсінкі", - зазначив Президент.

Читайте також: Помпео зробив тверду заяву проти анексії Криму

Порошенко переконаний, що нинішня заява Державного секретаря США Майка Помпео щодо Криму "нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій".

Глава держави висловив також вдячність Адміністрації Президента Дональда Трампа за безкомпромісну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах.

Читайте також: Порошенко й заступник держсекретаря США скоординували протидію Nord Stream2

Порошенко підкреслив, що приналежність Криму нашій державі не обговорюється – не була, не є і не може бути предметом компромісів.

"Скільки б часу не пройшло, збройна окупація та незаконна анексія частини суверенної держави завершується лише одним – звільненням окупованої території, відновленням територіальної цілісності та компенсацією всіх завданих агресором збитків", - наголосив Глава держави.

Водночас він закликав всіх щирих друзів та партнерів України підтримати "Декларацію Помпео", додавши, що наша спільна стратегія – рухатися від політики невизнання до політики деокупації.

Читайте також: В ООН розглядають ситуацію із катуваннями в окупованому Криму

Президент переконаний, що єдиним фронтом світ змусить Росію припинити агресію та поважати міжнародне право.

Як відомо, на сайті Державного департаменту США було оприлюднено заяву Держсекретаря Майка Помпео, у якій Сполучені Штати Америки закликають Росію припинити окупацію українського півострова Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-