Помпео зробив жорстку заяву проти анексії Криму

Помпео зробив жорстку заяву проти анексії Криму

Укрінформ
Сполучені Штати не визнають претензій Росії на суверенітет над окупованим Кримом та звинувачують її у підриві міжнародних принципів миру й безпеки.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, оприлюдненій у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія шляхом вторгнення в Україну в 2014 році та своєї спробою анексувати Крим прагнула підірвати основи міжнародних принципів, який поділяють демократичні держави: одна країна не може змінити кордони іншого силою", - наголошується в документі.

Читайте також: В ООН розглядають ситуацію із катуваннями в окупованому Криму

Як підкреслюється далі, Росія сама погодилися з цим принципом в Статуті ООН, пообіцявши утримуватися від погроз силою чи застосування сили проти територіальної цілісності й політичної незалежності будь-якої держави. Цей фундаментальний принцип також підтверджений в Гельсінському Заключному акті та "однією з основ", на якій лежить спільна безпека.

"Сполучені Штати вкотре підтверджують своє невизнання претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою, що суперечить міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати не визнають спроб Росії анексувати Крим і зобов'язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - підкреслюється в заяві глави Держдепу.

Читайте також: Окупанти у Криму намуштровують морпіхів на "диверсантів"

У цьому зв'язку США закликали Росію поважати міжнародні принципи та припинити окупацію Криму.

"Оскільки демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і процвітаючий світ, ми повинні підтримувати нашу прихильність до міжнародного принципу суверенної рівності та поваги територіальної цілісності інших держав. Завдяки своїм діям Росія діяла у спосіб, недостойний великої нації, й обрала ізоляцію від міжнародної спільноти", - наголосив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-