36 росіян на бранців Кремля: Київ ініціює засідання групи з Денісовою та Москальковою

36 росіян на бранців Кремля: Київ ініціює засідання групи з Денісовою та Москальковою

Укрінформ
Київ ініціює проведення на наступному тижні спільного засідання за участі омбудсменів України Людмили Денісової та Росії Тетяни Москалькової для розблокування питання обміну 36 утримуваних в Україні росіян на українців, що утримуються в РФ.

Про це повідомила представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Ми ще раз виступили з ініціативою провести спільну зустріч за участі омбудсвумен Денісової і Москалькової, на якій обговорити і розблокувати питання передачі 36 росіян в обмін на українців. Ми готові провести таке засідання й наступного тижня. Як варіант - запропонували скайп - конференцію", - зазначила Геращенко.

При цьому вона повідомила, що на засіданні гуманітарної підгрупи у Мінську в середу Російська Федерація так і не дала жодної відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на українців у російських тюрмах.

Читайте також: Звільнення заручників: в "Л/ДНР" хочуть лише одного переговорника від України

"Що свідчить про те, що РФ її громадяни не потрібні", - підкреслила представниця України в ТКГ.

Як повідомлялося, у середу у Мінську відбулась зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Всього у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-