Варшава хоче розвивати стратегічний діалог з Києвом - глава МЗС Польщі

Варшава хоче розвивати стратегічний діалог з Києвом - глава МЗС Польщі

Укрінформ
Польща виступає за розвиток стратегічної співпраці з Україною, важливим елементом якого є діяльність Українсько-польського форуму партнерства.

Про це під час зустрічі з польськими учасниками спільного форуму партнерства заявив у Варшаві глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє польське зовнішньополітичне відомство.

"Є місце для діяльності форуму. Тому я заохочую до ведення дискусії і зміцнення зусиль щодо розвитку хороших відносин з Україною", - заявив Чапутович.

Він наголосив, що Польща хоче "продовжувати стратегічне партнерство з Україною".

Під час зустрічі міністр також повідомив про форми польської активності щодо підтримки України на міжнародній арені.

У коментарі Укрінформу співголова польської частини Українсько-польського форуму партнерства, директор Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету Ян Маліцький зазначив, що у зустрічі з міністром взяли участь 17 з 20-ти польських членів форуму. Під час неї сторони ділилися своїми поглядами на польсько-українські відносини.

"З точки зору міністра бачення польсько-українських відносин є позитивним. Він хоче, аби відбувалися контакти і форум був частиною позитивних контактів з Україною", - наголосив Маліцький.

За його словами, одна з частин розмови стосувалася того, що історія не може закривати можливість діалогу між Києвом та Варшавою. "Це один із головних елементів, і всі учасники форуму з цим погоджуються", - констатував співголова польської частини Українсько-польського форуму партнерства.

Він повідомив, що у планах - зростання публічної активності форуму та значно більша кількість спільних зустрічей українських та польських учасників форуму.

Маліцький зазначив, що перша найближча нагода зустрітися учасникам форуму випаде під час щорічного Економічного форуму у польській Криниці 4-7 вересня. Тоді відбудеться робоча зустріч форуму.

Читайте також: Прем'єр Польщі прокоментував "однозначні" заяви Трампа на саміті з Путіним

Як повідомлялося, Українсько-польський форум партнерства започаткував свою діяльність 25 лютого 2011 року у Варшаві та функціонує під патронатом керівників зовнішньополітичних відомств України та Польщі. Головне завдання Форуму полягає в обговоренні чутливих питань українсько-польських відносин на громадському рівні. Форум є своєрідною платформою для відкритого обміну думками та розвитку конструктивного українсько-польського діалогу, що спирається на факти і наукові дослідження історичного минулого та аналізі сучасних економічних й політичних процесів.

Фото: TYMON MARKOWSKI/MSZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-