"Викручування" Росії не скасує стокгольмське рішення - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що рішення Стокгольмського арбітражу є обов'язковим для всіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй, і Росія не є виключенням.

Про це він розповів під час брифінгу з нагоди відзначення 100-річчя української юстиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська Федерація завжди приймає якісь фейкові рішення щодо обходу рішень легальних міжнародних судів, але ці фейкові рішення не мають ніяких юридичних наслідків. Рішення Стокгольмського арбітражу є обов’язковим на території абсолютної більшості всіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй, які є учасниками Нью-йоркської конвенції, що зобов'язує кожну країну-учасницю виконувати такого роду рішення. І Росія не є виключенням, тому що вона підписала і ратифікувала дану конвенцію", - сказав Петренко.

За його словами, наразі проходить процес юридичних процедур щодо примусового стягнення активів російської Газпрому на виконання даного рішення суду.

"Всі їхні заяви це ніщо інше, як певна маніпуляція, спрямована на внутрішнього споживача, на населення Російської Федерації, якому щодня показують фейкові новини", - додав міністр.

Читайте також: Вже готовий позов до Євросуду щодо українських політв'язнів Кремля - Мін'юст

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

Газпром направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

Наприкінці травня Нафтогаз отримав від голландського судді дозвіл на арешт часток Газпрому в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями і надати інформацію про частки Газпрому в їх акціонерному капіталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-