КВУ: 14 депутатів у липні жодного разу не проголосували

КВУ: 14 депутатів у липні жодного разу не проголосували

Укрінформ
У липні 14 народних депутатів на засіданнях Верховної Ради не проголосували жодного разу.

Такі дані в рамках проекту «Дослівно» оприлюднив у вівторок Комітет виборців України.

"14 народних депутатів не проголосували в липні жодного разу", - зазначається в повідомленні.

Серед них - Євгеній Мураєв, Борислав Береза, Дмитро Ярош, Костянтин Жеваго (позафракційні), Андрій Журжій, Лев Підлісецький («Самопоміч»), Юхим Звягільський («Опозиційний блок»), Олександр Пономарьов («Воля народу»), Віталій Чепинога (БПП). За даними веб-сайту ВР, офіційно вони пропустили голосування з невідомих причин, тобто не через хворобу чи відрядження.

Жодного разу в липні також не проголосували депутати-втікачі: Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко. Крім цього, не голосували В’ячеслав Константіновський, який заявив про складання депутатських повноважень, і Надія Савченко, яку утримують під вартою.

Читайте також: КВУ порахував, хто з депутатів найменше голосував у липні

Частина депутатів, за даними КВУ, проголосували лише кілька разів за місяць. Серед них - такі відомі політики, як Вадим Рабінович (взяв участь в 1,23% голосувань), Андрій Білецький (3,37%), Наталія Королевська (5,52%), Сергій Ківалов (5,83%), Дмитро Добкін (7,36%), Роман Зварич (7,67%).

Загалом 52 народні депутати пропустили понад 90% голосувань в липні. У червні майже не голосували 79 депутатів, у травні – 71.

Всього за місяць було проведено дванадцять пленарних засідань, на яких відбулося 326 голосувань. В результаті було прийнято 14 постанов Верховної Ради. Серед них - постанова про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у м. Києві та Звернення Верховної Ради до інституцій Європейського Союзу щодо поглиблення співробітництва між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-