КВУ порахував, хто з депутатів найменше голосував у липні

КВУ порахував, хто з депутатів найменше голосував у липні

Інфографіка
Укрінформ
Співголови фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко, Олександр Вілкул та голова фракції «Батьківщина у Верховній Раді Юлія Тимошенко фактично не голосували в липні і пропустили понад 90% голосувань Ради за місяць.

Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України на сторінці у Facebook.

Найсумлінніше голосували голови фракцій «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов та «Самопомочі» Олег Березюк.

«Співголови «Опозиційного блоку» Юрій Бойко та Олександр Вілкул взяли участь лише в 10% та 5% голосувань відповідно. Обидва політики проігнорували рейтингове голосування щодо розгляду питання про оновлення Центральної виборчої комісії», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, низькі показники голосувань також у Тимошенко. «Голова фракції ВО «Батьківщина» взяла участь у 8% голосувань. Серед іншого, Юлія Тимошенко не брала участі в голосуванні щодо оновлення ЦВК», - зазначає КВУ.

Читайте також: Експерти назвали найуспішнішого депутата Ради VIII скликання

За даними організації, всього в липні було проведено 12 пленарних засідань, під час яких відбулося 326 голосувань.

Голови фракцій «Радикальна партія» Олег Ляшко та Народного Фронту Максим Бурбак взяли участь в 40% та 54% голосувань відповідно. При цьому, Ляшко проголосував "за" питання щодо оновлення ЦВК, голова НФ утримався.

Найвищі показники голосувань, наголошують у КВУ, в голови фракції «Самопоміч» Олега Березюка (68%) та фракції «Блоку Петра Порошенка» Артура Герасимова - 94%. Обидва політики проголосували «за» розгляд питання щодо членів ЦВК.

Окремі лідери фракцій не голосували, хоч і були офіційно зареєстровані на засіданнях Ради. Так, Юрій Бойко був письмово зареєстрований на всіх 12 засіданнях Ради, Олександр Вілкул - 6, Юлія Тимошенко - 11, Максим Бурбак - 12, Олег Березюк - 11, Артур Герасимов - 10.

Всього в липні було ухвалено 14 Постанов Верховної Ради. Серед них Постанова про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у м. Києві та Звернення Верховної Ради до інституцій Європейського Союзу щодо поглиблення співробітництва між Україною та ЄС.

Як повідомлялося, 13 липня Рада закрила свою восьму сесію, наступна розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-