Російські офіцери, які збили МН17, таки опиняться на лаві підсудних - Порошенко

Російські офіцери, які збили МН17, таки опиняться на лаві підсудних - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що російські офіцери, винні у збитті літака Малазійських авіаліній рейси МН17 чотири роки тому на Донбасі, таки будуть притягненні до відповідальності.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави нагадав, що у вівторок, 17 липня буде уже четверта річниця катастрофи літака МН17 на Донбасі, коли від рук російського агресора загинуло 298 громадян різних держав.

Читайте також: Глави МЗС G7 вимагають притягти Росію до відповідальності за МН17

"Ми точно притягнемо до відповідальності їх (винних у катастрофі МН17 - ред.) до відповідальності. Ті російські офіцери, які отримали наказ від російського керівництва, які натискали кнопку на цю терористичну ракету, яка збила цей літак, опиняться на лаві підсудних. У мене з цього приводу немає жодного сумніву", - наголосив Порошенко.

Також він висловив переконання, що обов'язково будуть притягнені до відповідальності й винні у розв'язанні агресії проти України й незаконній анексії Криму.

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-