Путін запевнив Трампа, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну

Путін запевнив Трампа, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін запевнив американського президента Дональда Трампа, що РФ готова зберегти транзит газу через Україну після будівництва газопроводу Nord Stream 2.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом США за підсумками їхньої зустрічі у Гельсінкі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан президент (Трамп - ред.) висловлював стурбованість у зв'язку з можливим зникненням транзиту через Україну. Я запевнив у тому, що Росія готова зберегти цей транзит. Більш того, ми готові продовжити транзитний контракт, який закінчується наступного року, в разі врегулювання спору між господарськими суб'єктами у Стокгольському арбітражному суді", - заявив Путін.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп під час зустрічі зі Столтенбергом перед початком саміту НАТО жорстко розкритикував політику Німеччини, яка розвиває співпрацю з Росією у сфері енергетики, зокрема щодо будівництва Nord Stream 2.

Росія планує побудувати газопровід Nord Stream 2 до Німеччини в обхід України через Балтійське море. Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща, Україна, а також США.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги транзиту і зобов'язав російського монополіста виплатити $4,63 млрд.

Читайте також: Все більше країн ЄС розуміють справжню мету Nord Stream 2 - Порошенко

Після вердикту суду "Газпром" почав у Стокгольмському арбітражі процедуру розірвання контрактів з Україною.

Пізніше "Газпром" домігся призупинення рішення Стокгольма щодо спору з "Нафтогазом" і має намір оскаржити дії судових приставів у Швейцарії та Нідерландах.

У свою чергу "Нафтогаз" оскаржив призупинення рішення Стокгольма щодо спору з "Газпромом".

Після цього "Газпром" заявив про подачу нового позову проти "Нафтогазу" до Стокгольмського арбітражу.

Фото: @ukrpravda_news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-