Геращенко хоче, аби Рада восени розглянула гуманітарне розмінування Донбасу

Геращенко хоче, аби Рада восени розглянула гуманітарне розмінування Донбасу

Укрінформ
Ірина Геращенко наголошує, що на наступній, осінній сесії Рада має законодавчо врегулювати проблему гуманітарного розмінування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Уповноваженої Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

«Ірина Геращенко повідомила, що найближчим часом, разом з депутатами (головою української парламентської делегації в ПА НАТО Іриною) Фріз та Марією Іоновою, іншими колегами, планують внести законопроект про гуманітарне розмінування, який врахує досвід Хорватії, інших країн в питанні протимінної діяльності. Вона вважає необхідним законодавчо врегулювати проблему гуманітарного розмінування на осінній сесії». - зазначається в повідомленні.

Як зазначається, у рамках робочого візиту 14 липня на Сході України перший віце-спікер зокрема відвідала будівництво зруйнованого у 2014 році бойовиками шляхопроводу біля м. Попасна, над відновленням якого працюють військовослужбовці спеціальної служби транспорту, яка перейшла до Міністерства оборони. Також депутати оглянули відкритий 20 червня і відбудований силами спеціальної служби міст в селі Троїцькому. Згідно із повідомленням, політики побували в кількох населених пунктах, які найбільше страждають від ворожих обстрілів, зокрема, в Троїцькому і Золотому-4.

Читайте також: Бойовики за два тижні понад 300 разів порушили "хлібне перемир'я" - Геращенко

За підсумками візиту народні депутати планують підготувати запити до уряду щодо необхідності ухвалення постанов Кабінетом міністрів про перетин товарів через КПВВ та застосування зброї в ООС.

« Також буде подано до Верховної Ради зміни до закону про Збройні сили, щодо застосування зброї в ООС», - наголошується в повідомленні.

Політики також в рамках візиту ознайомилися з ходом розмінувальних робіт на Луганщині. За даними прес-служби Геращенко, до розмінування в районі ООС залучено 39 груп. Зокрема, в Луганській області щодня перевіряється на наявність вибухонебезпечних предметів близько 2 гектари землі. За різними оцінками, на Донбасі більше 7 тисяч гектарів землі вимагають обстеження на можливе забруднення вибухонебезпечними предметами, роботи по розмінуванню триватимуть довгий період часу.

Як повідомлялося, народні депутати України Ірина Геращенко та Ірина Фріз, яка є членом комітету з нацбезпеки і оборони та головою української  парламентської делегації в ПА НАТО, готують цього тижня на реєстрацію в парламенті законопроекту про протимінну діяльність.

Рада 13 липня закрила свою чергову восьму сесію. Наступна розпочнеться 4 вересня, а завершиться 25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-