Перепризначення ЦВК: Парубій заявляє, що в Раді триває

Перепризначення ЦВК: Парубій заявляє, що в Раді триває "бойове злагодження"

Укрінформ
Голова ВР заявив, що у парламенті відбувається дискусія і "бойове злагодження" щодо оновлення ЦВК, які завершаться ухваленням рішення у вересні.

Про це Андрій Парубій сказав під час підсумкової прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо можливого виникнення недовіри  між БПП і НФ у ході дискусії щодо оновлення складу ЦВК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не конфлікт, а бойове злагодження, яке відбувається у парламенті. Проходить дискусія по питанню ЦВК. Так буває, що дискусії йдуть між різними політичними силами... Йдуть робочі відносини і робочі дискусії і я впевнений, що вони у вересні завершаться прийняттям спільного рішення по ЦВК", - сказав Парубій.

Водночас Парубій заявив, що в разі, якщо фракція БПП не передумала відкликати свою кандидатуру у члени Центральної виборчої комісії, то оновлення складу комісії займе кілька годин.

Він не відповів на питання, чи готова фракція «Народний фронт» відкликати свою кандидатуру для надання Опозиційному блоку права внести свою кандидатуру.

Читайте також: Спікер ВР назвав "дедлайн" для Виборчого кодексу

Як повідомлялося, Фракція «Блок Петра Порошенка» відкликає Ольгу Лотюк із кандидатів на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Водночас ряд фракцій заявили про необхідність перенесення Президентом подання про нових членів Центрвиборчкому із 13 кандидатами замість 14, поданих раніше.

12 липня Рада перенесла розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. Голова ВР наголосив на необхідності дотримання регламентних процедур у розгляді цього питання, зокрема щодо присутності на засіданні усіх членів ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-