Парубій пояснив, чому Рада не змогла заслухати звіт Кабміну за 2017 рік

Парубій пояснив, чому Рада не змогла заслухати звіт Кабміну за 2017 рік

Укрінформ
Спікер ВР Андрій Парубій наголошує, що парламент не зміг заслухати у сесійній залі звіт Кабміну про результати діяльності за 2017 рік через насичений порядок денний і прогнозує, що він буде заслуханий вже в наступному політичному сезоні.

Про це Парубій сказав на підсумковій прес-конференції, відповідаючи на питання Укрінформу.

"Щодо звіту, то, очевидно, це скоріше питання наступного сезону політичного, коли ми будемо говорити про бюджет і, відповідно, будемо говорити про зміни до бюджету", - зазначив спікер.

Парубій при цьому наголосив, що спершу питання заслуховування звіту у сесійній залі стояло на порядку денному Ради, але через велику кількість більш прерогативних питань і у зв'язку із цим напруженої роботи парламенту так і не розглядалося у сесійній залі.

"Для мене особисто було важливо вийти на ті рішення, які були прерогативними, адже заслуховування уряду передбачає рішення, яке не є ключовим, яке не тягне відставки, яке не тягне продовження роботи... Це швидше ритуальна дія", - заявив голова ВР.

Згідно із Регламентом, звіт уряду про хід і результати виконання Програми діяльності Кабміну на пленарному засіданні доповідає Прем'єр-міністр, а в разі його відсутності - перший віце-прем'єр-міністр України.

Після заслуховування звіту Кабміну та співдоповідей комітетів проводиться обговорення. За підсумками обговорення звіту уряду Верховна Рада приймає відповідну постанову.

У разі якщо діяльність Кабміну визнана незадовільною, парламент за умови додержання вимог статті 87 Конституції може прийняти резолюцію недовіри уряду.

Читайте також: Першим питанням наступної сесії Ради має бути оновлене ЦВК - Парубій

Як повідомлялося, 20 червня комітету ВР з питань економічної політики заслухав на засіданні звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України в 2017 році.

Заслухавши доповіді Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету міністрів про результати виконаної ними роботи по напрямах у 2017 році, комітет прийняв рішення звіт про хід і результати виконання Програми діяльності уряду у 2017 році взяти до відома та, виходячи з вимог статті 228 Регламенту Верховної Ради, внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

14 лютого уряд затвердив звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-