Шевченківський райсуд відмовив захисту Савченко у відводі судді Бугіля

Шевченківський райсуд відмовив захисту Савченко у відводі судді Бугіля

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам Надії Савченко у відводі слідчого судді Володимира Бугіля у справі щодо продовження їй терміну тримання під вартою.

Відповідну ухвалу у четвер оголосив суддя Павло Слободянюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив: у задоволенні заяви адвоката про відвід слідчого судді Бугіля відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає», - сказав Слободянюк.

Читайте також: Продовження арешту Савченко розглянуть 12 липня

Адвокати Савченко наполягали на відводі судді Бугіля, оскільки вважають безпідставним усунення попереднього слідчого судді Олени Мелешак, про відвід якої попросили прокурори.

Сторона захисту також просила перенести судове засідання через те, що вони подали заяву до Апеляційного суду Києва на зміну підсудності справи. Таке клопотання адвокати також аргументували тим, що, на їх думку, суддю Мелешак було відведено незаконно. Однак Шевченківський райсуд також не задовольнив цього прохання сторони захисту.

Читайте також: Справа Савченко: захист знову просить відводу судді

«Суд вважає безпідставним порушення питання перед Апеляційним судом про законність відведення судді Мелешак і зміни підсудності», - йдеться в ухвалі суду.

Також відомо, що суд переніс розгляд питання про продовження запобіжного заходу для народної депутатки Надії Савченко на 13 липня. В цей день закінчується термін її тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Читайте також: Справа Савченко: суд задовольнив відвід судді Мелешак

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-