Справа Савченко: суд задовольнив відвід судді Мелешак

Справа Савченко: суд задовольнив відвід судді Мелешак

Укрінформ
Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання прокурора про відвід судді Олени Мелешак у справі Надії Савченко.

Відповідне рішення на засіданні суду оголосила суддя Шевченківського суду м. Києва Оксана Хардіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відвід судді підлягає задоволенню, що буде забезпечувати в даному провадженні дотримання засад законності, визначеною ст. 9 КПРК України. ...  Керуючись ст. 75, 80, 82 КПК України суддя ухвалив заяву прокурора відділу Головної військової прокуратури - генеральної прокуратури Києва про відвід слідчого судді Шевченківського суду м. Києва Мелешак від розгляду клопотання про продовження  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні  ...за підозрою Савченко Надії Вікторівни задовольнити. Клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  у кримінальному провадженні ...за підозрою Савченко Надії  направити керівнику апарату Шевченківського району суду м. Києва для визначення слідчого судді для розгляду клопотання. Оскарженню не підлягає", - сказала Хардіна.

Раніше Шевченківський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні клопотання Надії Савченко про відвід судді Оксани Хардіної.

Як повідомляв Укрінформ, у  Шевченківському райсуді о 12 годині розпочалося судове засідання з розгляду клопотання прокурора по продовження Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Прокурор і адвокат у справі Савченко влаштували "вибивного" для судді

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-