Справа Савченко: захист знову просить відводу судді

Справа Савченко: захист знову просить відводу судді

Укрінформ
Шевченківський суд міста Києва прийняв до розгляду клопотання адвокатів Надії Савченко про відвід судді Володимира Бугіля у справі з розгляду продовження запобіжного заходу Савченко.

Також адвокати наголошують, що справу має розглядати раніше призначена суддя Олена Мєлєшак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Порядок розгляду відводу ви знаєте, прохання на найближчий час сторони не розходитись", - оголосив суддя Бугіль.

Раніше сторона захисту заявила, що на момент авторозподілу суддя Мєлєшак перебувала на робочому місці, а тому, на думку сторони захисту, лише вона має право бути залученою до судового засідання.

Раніше суддя Бугіль оголосив перерву для ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи.

Читайте також: Справа Савченко: суд задовольнив відвід судді Мєлєшак

Також на час судового розгляду Надії Савченко дозволили сидіти поруч із адвокатами.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня суд задовольнив клопотання прокурора про відвід судді Олени Мєлєшак у справі Надії Савченко.

Раніше Шевченківський районний суд міста Київ відмовив у задоволенні клопотання Надії Савченко про відвід судді Оксани Хардіної.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-