Європейський суд зняв частину санкцій з Андрія Клюєва

Європейський суд зняв частину санкцій з Андрія Клюєва

Укрінформ
У середу, 11 липня, суд Європейського союзу скасував частину санкцій проти колишнього глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Андрій Клюєв виграв справу у загальному суді ЄС, щоб санкції на 2017-2018 роки були анульовані, але залишається в списку санкцій ЄС, оскільки заходи 2018-2019 років були продовжені в березні й досі не оспорюються", - написав Йозвяк у своєму акаунті в Твіттер в середу.

При цьому, як повідомляють ЗМІ, це рішення суду не скасовує нинішнє рішення Ради ЄС про продовження заморожування активів проти Клюєва, тому він залишається під європейськими санкціями мінімум до 6 березня 2019 року.

Читайте також: Герман: Клюєв обіцяв Януковичу бути з ним до кінця

Нагадаємо: 5 березня 2014 року Європейський Союз запровадив санкції у вигляді заморожування активів у відношенні 18 колишніх вищих чиновників України. У 2018 році Рада Європейського Союзу продовжила ще на рік - до 6 березня 2019 року - рішення щодо замороження рахунків 13 осіб, визначених як винні за незаконне привласнення українських державних коштів або зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

У санкционном списен разом з Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-