Лідери НАТО закликали Росію вивести війська з України – декларація саміту

Лідери НАТО закликали Росію вивести війська з України – декларація саміту

Укрінформ
Глави держав та урядів країн-членів НАТО закликали Росію припинити військове втручання в Україні та вивести свої збройні сили з території держави.

Про це йдеться у декларації Брюссельського саміту глав держав та урядів НАТО, який 11-12 липня проходить у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо Росію припинити політичну, фінансову і військову підтримку озброєних угруповань та припинити військове втручання у Донецькій та Луганській областях, а також вивести військові підрозділі, оснащення та найманців з території України», - йдеться у тексті документа.

Лідери НАТО також вкотре висловили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також Грузії і Молдови у межах їхніх міжнародно визнаних кордонів та закликали РФ вивести свої збройні сили з територій цих трьох країн.

Саміт Альянсу суворо засудив нелегальну і протиправну анексію Криму, яка ніколи не буде визнана.

«Також повинна бути припинена дискримінація кримських татар та інших місцевих громад», - наголошується у декларації саміту.

Читайте також: Росія становить загрозу міжнародному правопорядку - саміт НАТО

Лідери НАТО закликали до повної імплементації Мінських домовленостей та підтримали зусилля «нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи.

У цьому зв'язку Альянс підтримав міжнародні санкції, уведені проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-