Парубія просять врахувати позицію журналістів, закриваючи кулуари ВР

Парубія просять врахувати позицію журналістів, закриваючи кулуари ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації проситиме голову парламенту Андрія Парубія врахувати позицію журналістів щодо питання закриття для них кулуарів парламенту, як це рекомендує Регламентний комітет Ради.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила перший заступник голови комітету ВР з питань свободи слова, народний депутат від БПП Ольга Червакова.

"Це лише рекомендації комітету. Їх ще має затвердити апарат ВР та підписати спікер. Голосування в залі вони не потребують, але ми як комітет проситимемо голову ВР врахувати позицію журналістів із цього питання", - підкреслила вона.

Червакова запропонувала зосередитися на зміні положення про акредитацію, впорядкувати доступ до парламентської будівлі осіб із журналістськими посвідченнями, адже, за її словами, серед 4 тис. акредитованих до парламенту осіб багато фейкових журналістів.

"У нас їх зараз 4 тисячі осіб, які проходять по акредитаціях. Більшість з цих акредитацій фейкові. В Україні навіть існує бізнес із видачі посвідчень. Це дає змогу проводити як "тітушок" на виборчі дільниці під час виборів, так і таку специфічну публіку до парламентської будівлі, яка займається просто проведенням часу чи вирішенням якихось бізнес-питань", - зазначила Червакова.

Читайте також: Журналістам хочуть обмежити доступ до кулуарів Ради

Як повідомлялося, Регламентний комітет Верховної Ради рекомендував закрити кулуари парламенту для журналістів, фотокореспондентів та операторів, виділивши для них лише прес-центр на третьому поверсі. Так, комітет рекомендував першому заступнику керівника апарату ВР ініціювати зміну положень про акредитацію журналістів та техпрацівників ЗМІ та закриття кулуарів Ради для представників преси.

Підставою для напрацювання відповідних рекомендацій став інцидент, що мав місце 24 травня в кулуарах ВР, а саме - неприпустима поведінки акредитованих журналістів Юлії Махмуді (газета «Громадський вісник Києва») та Валерії Єгорової (газета «Flash on Time News»), яких 20 червня було позбавлено акредитації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-