Журналістам хочуть обмежити доступ до кулуарів Ради

Журналістам хочуть обмежити доступ до кулуарів Ради

Укрінформ
Регламентный комітет ВР пропонує створити у парламенті прес-центр для журналістів, обмеживши доступ до кулуарів Ради.

Про це йдеться в рішенні профільного комітету.

"Комітет вирішив: рекомендувати першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючому справами Боднару П.О. ініціювати створення в Апараті Верховної Ради України робочої групи з питань підготовки пропозицій про створення прес-центру на третьому поверсі кулуарів Верховної Ради України в адміністративному будинку по вул. Грушевського, 5 (приміщення під куполом - ред.) та розміщення місць для роботи журналістів", - йдеться в тексті рішення.

Також у комітеті рекомендують внести зміни до Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України щодо унормування порядку припинення акредитації журналіста або технічного працівника й анулювання відповідної акредитаційної картки за порушення представниками ЗМІ вимог чинного законодавства, професійної етики журналіста.

Крім того, комітет рекомендує керівнику Апарату ВР внести зміни до положень, що визначають порядок доступу осіб до відкритих пленарних засідань Верховної Ради України та порядок оформлення документів для відвідування пленарних засідань Верховної Ради України та врахувати при цьому, "що перший і другий поверхи кулуарів Верховної Ради України в адміністративному будинку по вул. Грушевського, 5 мають бути передбачені для вільного доступу народних депутатів України та відкриті для інших відвідувачів - представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, іноземних громадян та громадян України, допуск яких здійснюється за службовими посвідченнями, тимчасовими та гостьовими квитками".

Читайте також: Комітет ВР забирає акредитацію у двох журналісток за непристойну поведінку

Водночас в рішенні зазначено, що такі заходи вирішено порекомендувати Апарату ВР до прийняття з огляду на інцидент з журналістками Юлією Махмуді та Валерією Єгоровою.

Наразі журналісти мають вільний доступ до кулуарів ВР України. З впровадженням згаданих рекомендації працівники ЗМІ будуть позбавлені можливості спілкуватись та брати коментарі в народних депутатів перед входом до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-