Комітет ВР забирає акредитацію у двох журналісток за непристойну поведінку

Комітет ВР забирає акредитацію у двох журналісток за непристойну поведінку

Фото
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав звернення керівника прес-служби Апарату ВР Ірини Кармелюк щодо позбавлення акредитації журналісток Юлії Махмуді та Валерії Єгорової через їх неетичну поведінку.

Таке рішення комітет ухвалив на засіданні 20 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, ми маємо однозначно підтримати позицію прес-служби Верховної Ради. Це буде перший політичний випадок", - сказала голова комітету Вікторія Сюмар.

Присутня на засіданні керівник прес-служби парламенту Ірина Кармелюк зазначила, що головним у цій ситуації є не просто некоректна поведінка цих жінок щодо їхнього колеги, а й те, що у своїх дописах у соцмережі вони дозволяли собі зневажливі висловлювання на адресу народних депутатів і парламенту загалом.

"Я прошу вас підтримати рішення про позбавлення їх акредитації і зробити такий прецедент для того, щоб унеможливити подібну поведінку у стінах Верховної Ради", - сказала Кармелюк.

При цьому заступник голови комітету з питань Регламенту та організації роботи парламенту, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Олег Купрієнко підтвердив, що журналістки порушили правила акредитації, адже відповідно до статті 53 Регламенту Верховної Ради мали би утриматись від публічних проявів свого ставлення до того, що відбувається під час пленарного засідання у Верховній Раді.

Читайте також: Комітет Ради підтримав перейменування двох областей

"Тому є всі підстави говорити, що вони порушили норми акредитації та їхня акредитація має бути припинена", - заявив Купрієнко.

Як повідомлялося, 24 травня журналістки Юлія Махмуді і Валерія Єгорова, не бажаючи бути сфотографованими у кулуарах Верховної Ради, поводилися некоректно: одна з них продемонструвала в об'єктив непристойний жест (середній палець). Наступного дня керівника Прес-служби Апарату Верховної Ради України Ірини Кармелюк у своєму дописі на Facebook закликала головних редакторів видань, які представляють Махмуді та Єгорова, звернути увагу на невідповідність поведінки цих журналісток у Верховній Раді, недотримання норм етики та замінити їх.

Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-