Ситник сподівається, що дисциплінарна комісія звільнить Холодницького

Ситник сподівається, що дисциплінарна комісія звільнить Холодницького

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник розраховує, що за допомогою скарги та певних матеріалів голову САП Назара Холодницького буде звільнено.

Про це Ситник заявив у інтерв'ю Укрінформу.

“Ми написали скаргу, до якої були долучені певні матеріали... Ми надішлемо пояснення до нашої скарги з урахуванням висновку та відправимо до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП)”, - сказав Ситник.

Він сподівається, що КДКП прийме “законне рішення”. Голова НАБУ не сумнівається, що допущені порушення дають підстави для звільнення Холодницького. За словами Ситника, 52 з 53 аркушів висновку доповідача містять висновок про те, що всі доводи, скарги є обгрунтованими, але в останньому є спроба “використати певну юридичну казуїстику в Законі «Про прокуратуру».

Читайте також: Антикорупційний суд можна створити за півроку - Ситник

Справа Холодницького може стати “знаковим рішенням” для всієї прокуратури, заявляє Ситник. Винесення  догани замість звільнення, на його переконання, стане загрозою всій правоохоронній системі взагалі.

Коли відбудеться засідання Комісії, керівник Бюро не знає, але це не може відбутися швидше, ніж за 10 днів після вручення висновку особі, відносно якої проводиться розслідування.

Повна версія інтерв'ю - за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-