Антикорупційний суд можна створити за півроку - Ситник

Антикорупційний суд можна створити за півроку - Ситник

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що створити Антикорупційний суд можливо вже за півроку.

Про це він заявив під час зустрічі з молоддю в суботу у столичному Парку корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зроблю прогноз, наскільки швидко можна створити цей суд. Його можна створити за півроку. Якщо ми створювали з нуля НАБУ - це набагато складніший механізм, ніж Антикорупційний суд, - ми його запустили менш ніж за 8 місяців. Звичайно, що це була важка праця, але ми це зробили. Тому за півроку, за наявності політичної волі, це можна зробити", - підкреслив Ситник.

Водночас він додав, що важко спрогнозувати наявність політичної волі.

Читайте також: Порошенко подав до ВРП законопроект про створення антикорупційного суду

"За три роки її не додалося в Україні, на жаль... Якщо нам - НАБУ, громадянському супільству, міжнародним партнерам - вдасться не послабити увагу за цим процесом і не послаблювати тиск на тих людей, які повинні "сидіти", то це буде достатньо швидко. Бо до цього прив'язане фінансування України з боку міжнародних партнерів, а без цього фінансування дуже важко протриматися Україні у фінансовому плані", - сказав директор НАБУ.

За його словами, закон про Антикорупційний суд так важко проходив, "бо в залі сидить Розенблат, Поляков і ряд інших - це все представники більшості".

"В парламенті вже не було теоретичних дискусій... В парламенті був вибір: тюрма - суд. Або не голосувати, але не отримати фінансування. Страх - це та мотивація, яка фактично перешкоджала", - зазначив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-