США на саміті НАТО підтримають прагнення України до членства в Альянсі

США на саміті НАТО підтримають прагнення України до членства в Альянсі

Укрінформ
Американська делегація на чолі з президентом Дональдом Трампом має намір підтримати прагнення України і Грузії до членства в НАТО під час саміту Північноатлантичного альянсу наступного тижня у Брюсселі.

Про це заявив постійний представник США при НАТО посол Кей Бейлі під час телефонної конференції, стенограму якої Держдепартамент США оприлюднив у п'ятницю.

"Ми також підтримаємо прагнення Грузії і України до членства (в Північноатлантичному альянсі – ред.), а також їхній суверенітет, якщо говорити про практичні результати саміту", - зауважив американський дипломат.

Він також повідомив, що крім роботи в основних заходах Альянсу, 12 липня запланована участь президента Трампа в зустрічі з главами України і Грузії, а також партнерами з Афганістану. 

Читайте також: США в ОБСЄ: Росія використовує перемир'я на Донбасі для поповнення запасів зброї

"Отже, я думаю, цей саміт буде дуже суттєвим і змістовним. Думаю, він буде одним із найпродуктивніших з тих, що ми коли-небудь мали", - зазначив представник США.

Як повідомляв Укрінформ, саміт Північноатлантичного альянсу відбудеться 11-12 липня в Брюсселі. У ньому також планує взяти участь Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-