США в ОБСЄ: Росія використовує перемир'я на Донбасі для поповнення запасів зброї

США в ОБСЄ: Росія використовує перемир'я на Донбасі для поповнення запасів зброї

Укрінформ
Російсько-сепаратистські сили на сході України використовують тимчасово оголошений режим припинення вогню для того, щоб отримати постачання зі зброєю та боєприпасами під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ в Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Геррі Кеміен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Збройні сили під проводом Росії нівелюють можливості припинити цей конфлікт, використовуючи паузи для поповнення запасів", - цитує Державний департамент США заяву свого представника.

Кеміен нагадав, що лише 29 червня спостерігачі ОБСЄ виявили п'ять вантажних автомобілів, які здійснили доставку на військову базу в Луганську 20-ти невідомих палет. Причому, представникам СММ було відмовлено в доступі для контролю.

Читайте також: Аваков презентував послам країн G7 стратегію деокупації Донбасу

"Якщо Росія дійсно доставляла б гуманітарні вантажі, як свідчить про це маркування на автомобілях, це було би зроблено в прозорий спосіб", - зауважив дипломат. Натомість, за його словами, відмова російської сторони надати навіть базову інформацію про вміст вантажів дає підстави для висновку, що "це була ще одна цинічна спроба приховати військову техніку й амуніцію". 

У цьому зв'язку дипломат назвав чергову спробу росіян ввести в оману спостерігачів ОБСЄ звичайним явищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-