Аваков презентував послам країн G7 стратегію деокупації Донбасу

Аваков презентував послам країн G7 стратегію деокупації Донбасу

Фото
Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков презентував послам та дипломатам країн G7 Стратегію деокупації Донбасу, що передбачає залучення миротворців для моніторингу кордону та їх участь в окремих поліцейських місіях.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС.

"Стратегія деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - це інструмент взаємодії всіх служб - Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції. Як діяти, коли ми будемо повертати під контроль свої території, як надавати нашим громадянам весь сервіс та забезпечувати права. План передбачає залучення лише двох тисяч миротворців, які будуть моніторити кордон та брати участь в окремих поліцейських місіях", - сказав Аваков.

Міністр наголосив, що Стратегія передбачає ведення активної контрпропаганди у регіоні та боротьбу за прихильність людей.

Читайте також: Деокупація Донбасу: Аваков розповів про “механізм маленьких кроків”

"Ми пропонуємо механізм "малих кроків", коли Україна першочергово демонструє якість життя та повагу до людини на вже визволених територіях. Це механізм контрпропаганди, який також повинен працювати, це - боротьба за розум тих людей, яких задурила російська пропаганда. Реалізація такого плану можлива лише за підтримки міжнародних партнерів та бажання самої України, а Росія-агресор повинна прийняти ці правила", - наголосив глава МВС.

За його словами, після деокупації Донбасу необхідно буде внести зміни до законів України, в яких би йшлося про "колабораціонізм" та "амністію".

"Необхідно прийняти законопроект, в рамках якого ніяка амністія не торкнеться людей, на руках яких кров мирних жителів або тих, хто воював проти українських військових, вбивав, розстрілював. Ніяка амністія не може торкнутися тих, хто брав участь кримінальних злочинах проти мирних громадян і військових", - заявив Аваков.

Він також зазначив, що в українському суспільстві має пройти дискусія щодо того, хто має право на амністію.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-