У БПП розповіли про плани на наступний пленарний тиждень

У БПП розповіли про плани на наступний пленарний тиждень

Укрінформ
Одним з перших питань наступного пленарного тижня має бути оновлення Центральної виборчої комісії.

Про це заявив голова фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов, передає прес-служба політсили.

Так, за його словами, відмова фракції «Народний фронт» підтримати питання оновлення складу Центральної виборчої комісії не означає початку парламентської кризи.

«Вже більше ніж півтора року як Президент України, за пропозиціями парламентських фракцій та груп, вніс в Верховну Раду подання на призначення нових членів ЦВК. Парламент не прийняв це подання. Голова держави повторно вніс нове подання. Після того шість місяців фракція партії «Блок Петра Порошенка» вимагала розгляду питання оновлення ЦВК в сесійній залі", - наголосив він.

Читайте також: Рада відмовилась розглядати питання про оновлення ЦВК

За словами Герасимова, Президент зробив усе від себе залежне, згідно Конституції та законів, і вніс подання.

"Фракція БПП готова голосувати і чітко продемонструвала це в сесійній залі. Коли багато представників інших фракцій в публічних заявах обіцяють підтримати те чи інше питання, я завжди кажу: одна справа робити заяви, інша – зробити реальні справи. Сьогодні в сесійній залі парламенту було чітко видно – хто за оновлення ЦВК, а хто проти», – заявив Герасимов.

Читайте також: Оновлення ЦВК: Парубій збирає голів фракцій через провал голосування

На його думку, парламент захотів зберегти стару ЦВК часів Януковича.

"Після того ми вийшли з зали з вимогою повернутися до розгляду питання оновлення ЦВК. Жодної процедурної перешкоди зробити це немає! Ще раз наголошу – всі демократичні фракції парламенту обіцяли це зробити не один раз. Зараз питання стоїть дуже просто: за оновлення ЦВК або за збереження старої ЦВК часів Януковича», - переконаний надреп.

Читайте також: Парубій заявляє про “конструктивну” нараду з головами фракцій

«Відносно нашої позиції: ми стоїмо на тому, що одним з перших питань наступного пленарного тижня має бути оновлення Центральної виборчої комісії. Не тому, що цього хоче фракція партії «Блок Петра Порошенка», не тому, що цього хоче Президент України, це вимога суспільства!», – заявив Герасимов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-