Парубій заявляє про “конструктивну” нараду з головами фракцій

Парубій заявляє про “конструктивну” нараду з головами фракцій

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій заявив, що провів конструктивну і змістовну нараду з керівниками всіх фракцій щодо того, як забезпечити подальшу  ефективну роботу парламенту.

Про це він оголосив на засіданні ВР після завершення перерви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми провели нараду за ініціативи двох фракцій з усіма головами фракцій. Вважаю, що ця розмова була конструктивна і змістовна, спрямована була на те, як нам подолати непорозуміння, які можуть бути в залі, і як забезпечити ефективну і продуктивну роботу Верховної Ради України”, - зазначив Парубій.

Він запевнив, що розмова з лідерами фракцій “допомогла порозумітися”.

Як повідомлялося, у четвер парламент згідно з рейтинговим голосуванням “провалив” голосування за оновлення складу Центрвиборчкому.

Пізніше фракція БПП поставила вимогу негайно повернутися до розгляду цього питання, а до того моменту не приймати жодних інших законів.

Ранкове засідання ВР було завершено дочасно у зв’язку з проведенням наради керівників фракцій у спікера, проте на вечірньому засіданні Голова ВР знову оголошував півгодинну перерву для консультацій.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

Читайте також: На нараді у Парубія пропонують розпустити весь Центрвиборчком - БПП

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-