Оновлення ЦВК: Парубій збирає голів фракцій через провал голосування

Оновлення ЦВК: Парубій збирає голів фракцій через провал голосування

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликав нараду з головами фракцій парламенту у зв'язку із ситуацією, яка склалася у питанні голосування за оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це він оголосив під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на ситуацію і користуючись своїм правом, я запрошую голів, представників фракцій на нараду до мене в кабінет", - зазначив Парубій.

На час проведення наради Парубій оголосив про 15-хвилинну перерву у засіданні ВР.

Читайте також: Рада відмовилась розглядати питання про оновлення ЦВК

Як повідомлялося, у четвер парламент згідно з рейтинговим голосуванням "провалив" голосування за оновлення складу ЦВК.

Пізніше Фракція БПП поставила вимогу негайно повернутися до розгляду цього питання, а до того моменту не ухвалювати жодних інших законів.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-