Парубій відкрив вечірню Раду, у залі — 360 депутатів

Парубій відкрив вечірню Раду, у залі — 360 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 360 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі парламентарії розглядають за повною процедурою проект закону № 6518 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів”. За скорочену процедуру розгляду цього законопроекту проголосував лише 31 народний обранець.

Читайте також: На нараді у Парубія пропонують розпустити весь Центрвиборчком - БПП

Як повідомлялося, ранкове пленарне засідання було закрито дочасно у зв’язку з проведенням наради голів фракцій зі спікером щодо питання голосування за оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Перед цим парламент згідно з рейтинговим голосуванням “провалив” голосування за оновлення складу ЦВК. Після такого голосування фракція БПП поставила вимогу негайно повернутися до розгляду цього питання, а до того моменту не приймати жодних інших законів.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-