Рада розгляне оновлення ЦВК, Митний кодекс та співпрацю з ЄС

Рада розгляне оновлення ЦВК, Митний кодекс та співпрацю з ЄС

Укрінформ
Верховна Рада у четвер планує розглянути питання про звільнення з посади членів Центрвиборчкому та призначення нових.

Про це йдеться у порядку денному сесії, оприлюдненому на сайті парламенту

Оновлення ЦВК, згідно з порядком денним, парламент має розглянути восьмим і дев'ятим питаннями.

На початку ж засідання депутати продовжать розгляд у другому читанні законопроекту №7010 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України" зі 144-ї поправки.

Після цього ВР планує ухвалити проект постанови №8551 "Про Звернення Верховної Ради України до інституцій ЄС щодо поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом". Метою прийняття цього звернення є привернути увагу інституцій ЄС напередодні ХХ саміту Україна-ЄС до необхідності посилити тиск на Російську Федерацію для негайного звільнення всіх політв'язнів Кремля. Водночас у такий спосіб Україна закличе ЄС до вжиття заходів для унеможливлення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Далі у другому читанні депутати планують розглянути проект закону №6697 "Про внесення змін до Законів України щодо вирішення деяких питань заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників Державного концерну "Укроборонпром" перед державою-агресором та/або державою окупантом та забезпечення їх стабільного розвитку".

Наступним передбачено блок питань для включення до порядку денного трьох законопроектів і прийняття рішення стосовно них. Йдеться про проекти №8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", №8171 "Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку" та №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері".

Далі парламентарії перейдуть до оновлення складу Центральної виборчої комісії, після чого планують затвердити календарний план проведення дев'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (проект постанови №8504).

Також Рада планує розглянути у другому читанні законопроект №3207 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)".

Водночас ВР збирається сьогодні ухвалити за основу законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону" та альтернативний до нього проект №7071-1.

Після цього порядком денним передбачено розгляд питань аграрної політики, зокрема друге читання має пройти законопроект №7060 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності".

Окрім того, депутати мають намір ухвалити проект Закону "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти", рейтингове голосування за яким було провалено напередодні.

Одним із останніх у порядку денному 5 липня визначено розгляд питання про призначення на посаду суддів Конституційного суду України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

Читайте також: Виборчий кодекс може бути ухвалений у жовтні - Парубій

5 лютого подання надійшло до парламенту.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Проте за результатами консультацій голів парламентських фракцій та Парубія 16 травня деякі фракції виступили за продовження консультацій щодо процедури призначення нового складу ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-