На деякі посади у держслужбі шалений конкурс - Гройсман

На деякі посади у держслужбі шалений конкурс - Гройсман

Укрінформ
На деякі посади у держслужбі великий конкурс - до 35 фахівців на одне місце.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив у Facebook.

"Під час наради почув цікаві цифри. На деякі посади у держслужбі шалений конкурс - до 35 фахівців на одне місце. Це люди нової формації – з новими ідеями і амбіціями міняти країну", - написав Гройсман.

За його словами, такі дані оприлюднили під час спеціальної наради з питань подальшого реформування системи державного управління.

"Треба йти вперед, вдосконалювати певні речі. Ми починаємо перезавантаження всієї державної служби в Україні. Звісно це не день-два, і можуть бути помилки. Нам є над чим працювати. Але жодних відкатів назад. Ми робимо системні речі. Якщо зараз вибудувати рівень відповідальності, викристалізувати його - це дасть в комплексі нову систему управління. Реформі державної служби бути", - сказав Гройсман.

Читайте також: Кабмін пропонує Раді криміналізувати контрабанду

 Глава уряду наголосив, що Україна перебуває на тому етапі розвитку, коли радянська система управління ліквідується, а нова – запроваджується і удосконалюється одночасно. І це може накладати дещо негативний відбиток на перебіг реформи в контексті побоювання втратити керованість оперативними процесами, нерозуміння, що являють собою нові директорати, і якою є зона їх відповідальності. Так само, в процесі реформи виникає необхідність централізувати деякі суто обслуговуючі і адміністративні функції.

На думку Прем’єр-міністра, найбільш прийнятною моделлю державного управління є напрацьована модель роботи органів місцевого самоуправління, де є центри прийняття рішень і виконавчі комітети. І на центральному управлінському рівні можна перейняти елементи цієї системи – із конкретним розмежуванням функцій, визначенням активності і можливістю надання широкого інструментарію формування і виконання державної політики, коли Прем'єр-міністр і члени уряду займаються розвитком держави, напрацьовують фундаментальні напрямки роботи і мають достатні повноваження ухвалювати потрібні рішення.

У цьому контексті Гройсман запропонував розробити проект закону, який містив би потрібні норми і закріпляв їх на законодавчому рівні.

"Якщо такий документ можна вивести на законодавчий рівень – можемо восени з ним виходити. Це має бути один законопроект, невеликий, який визначив би рамку (подальшої реформи держуправління)", - зазначив Гройсман.

Глава уряду наголосив: якщо пройти всі кроки – "пройдемо точку незворотності". Тим більше, що суспільство очікує змін. Люди хочуть ефективного управління, компактних і оптимізованих держорганів, зниження держвидатків і посилення керованості державою і процесами в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-