Кабмін пропонує Раді криміналізувати контрабанду

Кабмін пропонує Раді криміналізувати контрабанду

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів.

Він вже зареєстрований на сайті парламенту, а також переданий на розгляд керівництва ВР та профільного комітету. 

"Прийняття законопроекту забезпечить зменшення кількості порушень правил переміщення товарів через митний кордон України, створить умови для більшого надходження відповідних митних платежів до державного бюджету, а також позитивно вплине на розвиток національної економіки", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

У КМУ зазначили, що лише протягом п'яти місяців 2018 року Державна фіскальна служба відкрила 18,5 тисяч справ про порушення митних правил на загальну суму майже 1 мільярд гривень. Таким чином, прослідковується тенденція до збільшення кількості правопорушень щодо порушення митних правил, у зв'язку з чим вказана сфера суспільних відносин потребує додаткового врегулювання, а саме встановлення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів.

Читайте також: Сканери для митниці на 1,3 мільярда: Гройсман розповів добру новину

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому Прем'єр-міністр запевнив у тому, що уряд має намір направити до Верховної Ради зміни до законодавства, які передбачають кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди.

КМУ 20 червня ухвалив презентований Гройсманом план боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-