Парубій пояснив, чому підтримує відставку Герасим’юк

Парубій пояснив, чому підтримує відставку Герасим’юк

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав позицію Ольги Герасим'юк подати у відставку з посади першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це спікер повідомив на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі з пані Герасим'юк.

«Погоджуюсь з позицією Ольги Герасим'юк, що Нацрада має залишатись незалежною від будь-яких політичних впливів, а також виконувати зараз свою головну функцію - переліцензування цифрових ліцензій. Відтак, з розумінням поставився до позиції Ольги подати у відставку з посади першого заступника голови, аби звернути увагу на неприпустимість будь-яких маніпуляцій в процесі переліцензування», - зазначив голова ВР.

Водночас Парубій наголосив, що Герасим'юк залишається членом Нацради і готова надалі «чесно і добросовісно виконувати свої обов'язки члена Нацради».

Читайте також: Герасим’юк звільняється з посади заступника голови Нацради

Він також нагадав, що Герасим'юк була призначена членом Нацради за квотою Верховної Ради України та Головою профільного комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, Ольга Герасим'юк членом Нацради була обрана 4 липня 2014 року за квотою Верховної Ради України. 7 липня була обрана першим заступником голови Нацради.

До сфери повноважень Герасим'юк в регуляторі належать питання зокрема щодо прав дітей і спеціальних категорій глядачів і слухачів суспільним мовленням, захисту і розвитку національного аудіовізуального продукту, іномовлення, міжнародної співпраці, а також зв'язків з парламентом, РНБО і силовим блоком, з журналістськими та громадськими організаціями.

25 червня Герасим'юк написала заяву на звільнення. Нацрада планує розглянути її під час засідання, що має відбутися 3 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-