Вступ до ЄС і НАТО: Президент завершує напрацювання змін до Конституції

Вступ до ЄС і НАТО: Президент завершує напрацювання змін до Конституції

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко завершує напрацювання змін до Конституції України, де закріплені стратегічні цілі щодо вступу України до ЄС і НАТО.

Про це повідомила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко під час Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте пам'ятати, що ми перебуваємо в стані російської агресії, фактично в стані війни, а тому зміни до Конституції, які пропонуються Верховним головнокомандувачем, направлені на збереження і захист держави. Відповідно Президентом завершуються напрацювання змін до Конституції, де чітко закріплені стратегічні цілі щодо вступу до ЄС і НАТО», - сказала Луценко.

При цьому вона наголосила, що ці цілі відповідають національним інтересам України і підтримуються більш ніж 60% населення держави.

Читайте також: Курс на НАТО у Конституцію: у БПП підтримують ідею Президента

«Тому Президент як суб'єкт законодавчої ініціативи пропонує депутатам долучитися і направити свої пропозиції стосовно цього питання до Конституційної комісії, яка створена при Президенті України, задля того, щоб мати об'єднавчі зміни», - уточнила представник Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 28 червня заявив, що найближчим часом подасть до парламенту зміни до Конституції щодо закріплення цілей України на вступ у ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-