Парубій: Маніакальна ідея Путіна – відновити вплив на Європу, як за часів СРСР

Парубій: Маніакальна ідея Путіна – відновити вплив на Європу, як за часів СРСР

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін має "маніакальну ідею" – відновити вплив Кремля на Європу, що існував за часів СРСР, тому окупація Росією Молдови, Грузії і України, а також її гібридна агресія проти країн Заходу – це виклик усьому вільному світу.

З такою заявою виступив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час дискусії в "Атлантичній раді" у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Путін кинув виклик усьому вільному цивілізованому світу. Він хоче змінити світовий порядок, який протягом кількох поколінь зберігав весь євроатлантичний простір від воєн", - зауважив глава українського парламенту.

Він підкреслив, що російська агресія – це не тільки танки й автомати, але також цілеспрямована стратегія впливу в енергетичній та інформаційній сферах, у тому числі проведення кібер-атак. "Маніакальна ідея Путіна – відновити вплив на Європу, який мав Кремль за часів Радянського Союзу", - зауважив Парубій. 

У цьому зв'язку український спікер назвав проект Північний потік-2 "частиною агресивної політики РФ з бажанням дестабілізувати Європу". Крім того, елементом гібридної війни проти цивілізованого світу є хімічна атака в Солсбері. "Але, напевно, найбільше війна відбувається в інформаційній сфері. Методика гібридної війни визначає, що інформаційні атаки є завданням номер один для ведення цієї війни, тому що вона ведеться, перш за все, за серця і розуми людей. Танки приходять потім", - зазначив голова Верховної Ради. 

Читайте також: Столтенберг вважає діалог Трампа з Путіним свідченням сили

Коментуючи формат, у якому зібрались спікери парламентів України, Грузії і Молдови у Вашингтоні, Парубій підкреслив: "Наше завдання повідомити від наших трьох країн – ми не "сіра зона", ми не країни-проблеми, ми - країни, які перебувають на передовій вільного світу, а наші воїни – це щит Європи". 

Він наголосив, що один із головних меседжів, який був переданий американській стороні, полягав у тому, що Путіна треба зупинити зараз, інакше його агресія просуватиметься далі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-