Київ і Мінськ домовилися про дату демаркації кордону в Чорнобильській зоні

Київ і Мінськ домовилися про дату демаркації кордону в Чорнобильській зоні

Укрінформ
Спільна українсько-білоруська демаркаційна комісія ухвалила рішення започаткувати демаркацію українсько-білоруського державного кордону у зоні відчуження Чорнобильської АЕС у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами 17-го засідання Спільної комісії, яке відбулось у Луцьку 26-27 червня.

"Українська сторона вітає рішення Спільної комісії започаткувати демаркацію українсько-білоруського державного кордону у зоні відчуження Чорнобильської АЕС у 2019 році. Обопільна готовність розпочати цей процес, незважаючи на безпрецедентні труднощі, пов’язані з радіаційним забрудненням території, свідчить про високий рівень взаємної довіри і взаємодії у відносинах між нашими державами. МЗС України розцінює це рішення як важливий крок на шляху до належного договірно-правового оформлення державного кордону між Україною і Республікою Білорусь", - йдеться у повідомленні.

У МЗС поінформували, що Спільна комісія також привітала намір Європейського Союзу виділити фінансування на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь»  та підтвердила зацікавленість у продовженні тісної співпраці з європейською стороною. 

Читайте також: Дністровський гідровузол: Україна і Молдова готові до переговорів

Делегації підбили підсумки діяльності Спільної комісії за перше півріччя 2018 року і відзначили високий темп виконання запланованих польових робіт. З метою визначення пріоритетів та планування спільної роботи на наступні періоди делегації затвердили Перспективний план демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь, розрахований на 2018-2026 роки.

Українську делегацію очолив Представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону Сергій Бороденков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-