Дністровський гідровузол: Україна і Молдова готові до переговорів

Дністровський гідровузол: Україна і Молдова готові до переговорів

Укрінформ
Україна і Молдова готові поновити підготовку до підписання двосторонньої міжурядової Угоди, що забезпечить функціонування Дністровського комплексного гідровузла.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за результатами зустрічі заступника міністра з питань європейської інтеграції України Наталії Бойко і міністра економіки та інфраструктури Молдови Кирила Габуріча.

"Під час зустрічі обговорено ще одне не менш важливе питання українсько-молдовських відносин у сфері енергетики - врегулювання умов експлуатації Дністровського комплексного гідровузла", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони висловили готовність поновити переговорний процес з підготовки до підписання двосторонньої міжурядової Угоди щодо забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла, яка має стати основним міжнародним документом з врегулювання умов експлуатації цього об'єкта, що забезпечить його безпечну і безаварійну роботу.

Читайте також: Україна та Молдова синхронізують свої енергосистеми з ENTSO-E

Як повідомляли ЗМІ, Дністровський гідровузол включає Дністровську ГЕС-1 і ГЕС-2, а також Дністровську ГАЕС, де введено в експлуатацію три гідроагрегати і споруджується четвертий. Межа між Україною і Молдовою на цій ділянці з часів СРСР проходить по фарватеру річки Дністер. На молдавській території площею 17,35 га розташована частина греблі Дністровської ГЕС-2, тому між двома країнами виникли спори щодо демаркації ділянки кордону. Прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп під час візиту до Києва на початку квітня 2018 року повідомив пресі, що Україна і Молдова вже близькі до вирішення цієї проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-