Глава МЗС Туреччини: Успіх реформ в Україні стратегічно важливий для нас всіх

Глава МЗС Туреччини: Успіх реформ в Україні стратегічно важливий для нас всіх

Укрінформ
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу радить Україні проводити всеосяжні реформи, оскільки часткові зміни  є неефективними.

Про це він сказав у середу в Копенгагені на міжнародній конференції “Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Успіх реформ в Україні є стратегічно важливий для нас всіх, тому що ми всі хочемо, щоби Україна міцно стояла на ногах”, - заявив Чавушоглу, зауваживши, що це буде неможливо, якщо реформи проваляться. 

Як сказав турецький міністр, з досвіду своєї країни він знає, що поступ реформ завжди нелегкий, проте альтернативи їм немає, “а частково успішні реформи – не достатньо хороші”. 

Чавушоглу вважає важливим, що український народ підтримує реформи. Крым того, він високо оцінив налаштованість уряду України досягнути успіху в реформах та побудувати процвітаючу державу, а також “виправити те, що сталося на Донбасі та в Криму”.

Читайте також: Данія підтримує реформу енергетичного сектору України - прем'єр

За словами Чавушоглу, попереду ще дуже багато роботи в галузі боротьби з корупцією та олігархізацією, оскільки олігархи “до цього часу домінують в економіці та політиці в Україні”. При цьому він згадав скарги деяких турецьких бізнесменів та заклики про допомогу, але запевнив, що турецький уряд заохочує інвестувати в Україну.

Водночас Чавушоглу висловив упевненість в тому, що всі складнощі Україна подолає. “А Туреччина продовжуватиме підтримувати нашого доброго сусіда”, - запевнив він. 

Чавушоглу також наголосив на підтримці Анкарою територіальної цілісності та суверенітету України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-