Могеріні нагадала про необхідність скасування е-декларацій для активістів

Могеріні нагадала про необхідність скасування е-декларацій для активістів

Укрінформ
У Євросоюзі вкотре нагадали Києву про обіцянку скасувати вимоги щодо електронного декларування статків для громадських активістів. 

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на міжнародній конференції високого рівня, присвяченій прогресу реформ в Україні, яка проходить у середу у Копенгагені, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Антикорупційні активісти та представники громадянського суспільства відіграють важливу роль. Тому ми переконані, що е-декларації для них будуть терміново скасовані", - сказала високий представник ЄС.

Вона наголосила, що боротьба з корупцією є нині для України ключовим пріоритетом, включаючи запуск діяльності Вищого антикорупційного суду.

За словами Могеріні, коли суд почне діяти, то Україна повною мірою виконає рекомендації Венеціанської комісії у цій сфері.

При цьому високий представник ЄС зауважила, що Вищий антикорупційний суд повинен розглядати не лише нові справи, а й ті, які були порушені раніше. 

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання е-декларацій громадськими активістами.

Пізніше глава Української держави також закликав Верховну Раду скасувати вимогу е-декларування для активістів-антикорупціонерів.

Читайте також: Фріланд та Могеріні поговорили про Україну

8 липня 2017 року Порошенко подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 - про внесення відповідних змін до Податкового кодексу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-