США закликали Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ

США закликали Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ

Укрінформ
Сполучені Штати позитивно оцінюють поступ України в процесі реформ, але водночас закликали офіційний Київ докласти ще більше зусиль, насамперед, у виконанні вимог програми МВФ для отримання наступного траншу.

На цьому наголосив у вівторок у Вашингтоні в.о. заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорган Ендрюс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Попри значні кроки України вперед у процесі реформування, треба все ще багато зробити", - зауважив Ендрюс, коментуючи позицію США перед конференцією з питань реформ в Україні "Рушій змін", яка відбудеться в Копенгагені.

"Виконання вимог щодо отримання наступного траншу МВФ могло би стати одним із найважливіших сигналів з боку України, що вона продовжує залишатися прихильною до реформ", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Заступник держсекретаря США обговорить на конференції в Данії українські реформи

У цьому контексті він звернув увагу, що створення Антикорупційного суду "є одним із головних питань" двосторонніх переговорів між Україною і МВФ.

"Якщо вимоги МВФ будуть задоволені, ми також будемо задоволені", - зауважив Ендрюс.

Крім того, за його словами, Сполучені Штати та інші країни Заходу очікують від України кроків, які позбавлять "невелику групу олігархів" від економічного й політичного впливу в країні, щоби "виконати прагнення Революції Гідності та створити краще майбутнє для України".

Читайте також: Данилишин сказав, яку умову МВФ ще не виконала Україна

Мета конференції в Копенгагені, за його словами, полягає в тому, щоб "зібрати разом міжнародне співтовариство, зацікавлене в кращому майбутньому для України", в тому числі країн, які роблять реальні внески в українську економіку, а також у процес реформування. Крім того, такі заходи надають українській стороні поділитися тим, що вже зроблено і що планується, а також мати діалог по цих питаннях з представниками інших держав щодо подальшої підтримки цих реформ.

"Всі знають, що Україна розпочинає електоральний цикл перед виборами 2019 року, тож, виходячи з нашого досвіду, а також досвіду багатьох інших країн, ми усвідомлюємо, що вибори не створюють найлегшого середовища для імплементації реформ", - зауважив представник Держдепартаменту.

Читайте також: Прем'єр Данії порекомендував Україні найкращу відповідь РФ

У цьому зв'язку він повідомив, що заступник держсекретаря Джон Салліван, який очолить делегацію США в Копенгагені, планує провести зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і главою МЗС Павлом Клімкіним.

Представник американського відомства також підкреслив, що відносини між Україною і США є "глибокими, міцними та дуже активними" й грунтуються на постійних контактах, у тому числі на високому державному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-