Порошенко розповів, які питання порушуватиме на саміті Україна-ЄС

Порошенко розповів, які питання порушуватиме на саміті Україна-ЄС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що на саміті Україна-ЄС, який відбуватиметься 9 липня у Брюсселі, на переговорах з європейськими лідерами порушить питання щодо інтеграції України до енергетичного та цифрового союзів.

Про це він розповів, виступаючи на церемонії випуску студентів Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через два тижні у Брюсселі на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 9 липня, планую обговорити з керівництвом і лідерами Євросоюзу подальші шляхи поглиблення політичної асоціації України і Євросоюзу, включно зі створенням енергетичного союзу, цифрового союзу і багато інших напрямків, де Україна і Європа мають зробити більш тісну інтеграцію», - зазначив Президент.

Також він запевнив, що продовжується робота над просуванням запуску Європейського плану підтримки України на зразок «плану Маршала».

Читайте також: У Європарламенті заявляють про серйозні порушення цінностей ЄС в Угорщині

Водночас Глава держави нагадав, що у вівторок у Копенгагені розпочинає роботу Друга міжнародна конференція щодо реформ в Україні. За його словами, у рамках цієї конференції також відбудеться низка важливих переговорів з міжнародними фінансовими організаціями, включаючи МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, 26-27 червня урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом перебуватиме з робочим візитом у Копенгагені (Королівство Данія). Основною подією візиту стане Друга міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-