Україна готова на будь-які кроки для звільнення заручників у РФ - Клімкін

Україна готова на будь-які кроки для звільнення заручників у РФ - Клімкін

Укрінформ
Україна готова на будь-які кроки для звільнення заручників у Росії.

Про це заявив у коментарі журналістам міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові на будь-які кроки, які дозволять нам звільнити наших хлопців. У нас є громадяни Росії, які знаходяться сьогодні тут, у них є відповідні судові вироки... Ми готові приймати рішення", - сказав Клімкін.

Він додав, що всі розуміють, як Росія маніпулює звільненням не тільки політв'язнів, а й українських заручників у РФ.

"Але ми продемонстрували, що справа не в конкретній кількості, ми готові віддати стільки, щоб витягти дійсно всіх", - підкреслив Клімкін.

Він нагадав, що під час "нормандської зустрічі" в Берліні показав російському міністру Сергію Лаврову список громадян Росії, які були засуджені і перебувають в Україні, на що той заявив про можливість "дорожньої карти" обміну.

"Ця дорожня карта, на жаль, це карта російських маніпуляцій, але ми маємо все одно просуватися в питанні звільнення заручників, нам треба посилювати тиск", - переконаний міністр.

Читайте також: У ПАРЄ пройдуть дебати щодо політв’язнів Кремля

Насамкінець він висловив упевненість, що цей тиск, який чинить на Росію Україна за допомогою міжнародної спільноти, допоможе.

"Про конкретні терміни, про конкретні опції скільки на скільки я свідомо говорити не буду, оскільки це може завадити тому, що ми робимо", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, в Росії і на території окупованого Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-