Кишинів подякував Україні за підтримку резолюції ООН щодо Придністров'я

Кишинів подякував Україні за підтримку резолюції ООН щодо Придністров'я

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп подякував міжнародним партнерам за підтримку на Генасамблеї ООН резолюції про виведення російських військ із Придністровського регіону. 

Про це глава уряду заявив під час брифінгу в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

«Хотів би висловити особливі почуття вдячності Україні, Грузії, Чехії, Латвії, Литві, Канаді й іншим міжнародним партнерам Молдови, що підтримали резолюцію Генеральної асамблеї ООН. Ми - реалісти і прекрасно усвідомлюємо, що те, що ухвалення резолюції ще не означає миттєве виведення російських військ з території нашої країни, проте обнадіює те, що це питання знову стоїть на порядку денному міжнародного співтовариства, і ми послідовно просуватимемо цю ініціативу, поки останній російський солдат не покине територію Молдови», - заявив Філіп. 

Торкнувшись країн, які не підтримали або ж утрималися від голосування на Генеральній асамблеї ООН, прем'єр підкреслив, що владі Молдови і молдавської дипломатії варто вести більш тісний і послідовний діалог з цими державами. 

«Резолюція ООН - це результат зусиль влади країни, зокрема, молдавської дипломатії, а сам процес голосування свідчить про солідарність міжнародних партнерів і про збільшену довіру до нашої країни», - зазначив молдавський прем'єр.

Філіп звернув особливу увагу на те, що йдеться про виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону, а не про російських миротворців у Зоні безпеки на Дністрі. 

Читайте також: Генасамблея ООН вимагає виведення військ РФ із Придністров'я

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 22 червня, Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію про виведення іноземних військ з території Республіки Молдова. Документ вимагає припинення нелегального перебування російського контингенту в Придністровському регіоні Молдови.

Вперше з ініціативою про включення цього питання до порядку денного Генасамблеї ООН виступив глава молдавського уряду 22 вересня 2017 року. 

На території Придністровського регіону Молдови розквартировано Оперативну групу російських військ(близько 1400 осіб), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігаються понад 20 тисяч тонн боєприпасів. 

Фото: Patriot News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-