Закон про освіту: Клімкін заявив, що задоволений консультаціями з Угорщиною

Закон про освіту: Клімкін заявив, що задоволений консультаціями з Угорщиною

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в цілому задоволений результатами консультацій з угорською стороною щодо імплементації мовної статті закону про освіту. 

Про це він на прес-конференції заявив за результатами засідання українсько-угорської робочої групи високого рівня за участі чотирьох міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я в цілому задоволений сьогоднішніми консультаціями. Я дуже радий, що саме сьогодні ми тут зустрілися. Перша частина нашої зустрічі була присвячена імплементації закону про освіту. Після цієї прес-конференції ми сядемо всі разом, зокрема з Петером (Сіярто - ред. ) і проговоримо і двосторонні питання, і питання нашого міжнародного порядку денного", - сказав Клімкін. 

За його словами, сьогоднішні консультації були важливими і конструктивними та відбулись уже після того, як Міністерство освіти провело відповідну зустріч з угорською громадою Закарпаття.

"Ми домовилися про продовження таких консультацій. Наступні консультації відбудуться на початку липня", - поінформував глава МЗС.

Він відзначив позитивну динаміку взаємодії української та угорської сторони. 

Читайте також: Клімкін прогнозує "тотальне втручання" Кремля в українські вибори

"Я з самого початку підкреслив: ми зацікавлені в тому, щоб наша угорська громада, наші українські громадяни угорського походження на сто відсотків залишалися угорцями. Ми не хочемо їх зробити меншими угорцями, навпаки, вони мають зберегти і розвивати свою національну ідентичність. Це дуже важливо для нашого подальшого руху до об'єднаної Європи. Але одночасно ми маємо їм допомогти, заохотити, щоб у кожного був достатній рівень володіння українською, щоб ніхто з них не почував себе дискримінованим у реалізації своїх шансів у житті", - наголосив Клімкін.

Резюмуючи, він акцентував, що Україна буде продовжувати процес імплементації закону на основі щільних консультацій з громадою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-