Охоронець Януковича розповів, як той писав звернення до Путіна

Охоронець Януковича розповів, як той писав звернення до Путіна

Укрінформ
У зверненні екс-президента Віктора Януковича до президента Росії щодо військової допомоги було 6 аркушів.

Про це його екс-охоронець Сергій Бернацький заявив під час допиту в Оболонському райсуді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Янукович говорив, що не буде звертатися за військовою допомогою до Росії. Після цього він розпорядився, щоб його не турбували, щоб він міг попрацювати. Згодом я дізнався, що Янукович працював над зверненням до президента РФ. У листі було 6 аркушів, здається", - сказав Бернацький.

За його словами, звернення він спочатку особисто друкував з рукописного тексту, потім його ще раз передрукували, після того, як йому віддали ці аркуші з правками. Потім, зазначив Бернацький, викликали іншого екс-охоронця Януковича Володимира Павленка, який і відправляв цей лист.

Бернацький додав, що матеріально від екс-президента не залежить, а при Януковичі перебував до травня - червня 2014 року.

Відповідаючи на запитання прокурора про те, за чий рахунок він жив в РФ, як тільки приїхав туди, Бернацький наголосив, що у нього були певні заощадження.

Відповідаючи на запитання прокурора про причини його виїзду з Януковичем в РФ, він повідомив, що зробив це через "політичні переконання".

Читайте також: Справа про держзраду: екс-охоронець заявляє, що "не помітив" вивезення майна

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. У засіданні у п'ятницю планується продовжити допит свідків захисту. Наразі суд допитує екс-охоронця Януковича Сергія Бернацького.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-