Політвязні: посольство України направило ще одну ноту МЗС РФ

Політвязні: посольство України направило ще одну ноту МЗС РФ

Укрінформ
Посольство України направило ноту до Міністерства закордонних справ РФ.

Дипустанова просить сприяти візиту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до ув'язнених у Росії та окупованому Криму українців Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Володимира Балуха. Про це повідомила Денісова у Facebook.

"Посольство України направило чергову ноту до МЗС РФ з проханням сприяти моєму першочерговому відвідуванню пенітенціарних установ, де відбувають покарання Олег Сенцов, Станіслав Клих, Олександр Кольченко та Володимир Балух", - написала вона.

Читайте також: Російські тюремники не відповіли Денісовій, як почуваються Карпюк і Кольченко

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-