Закон про нацбезпеку наближає Україну до НАТО - Турчинов

Закон про нацбезпеку наближає Україну до НАТО - Турчинов

Укрінформ
Ухвалення Закону «Про національну безпеку України» є важливим кроком, який наближає країну до НАТО. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє сайт РНБО.

За його словами, ухвалений сьогодні в цілому Закон «Про національну безпеку України» задає основні параметри переходу всіх складових сектору безпеки і оборони держави на стандарти НАТО.

«Закон визначає натівські та європейські параметри для національного сектору безпеки і оборони. Він визначає структуру, функції, систему управління, систему стратегічного планування, а також багаторівневу систему цивільного контролю», - наголосив секретар РНБО, подякувавши експертам з держав-членів Альянсу, які допомагали в підготовці цього закону, та народним депутатам, які його підтримали голосуванням.

Читайте також: Рада ухвалила закон про запуск Антикорупційного суду

«Принципово важливо, що рішення щодо схвалення цього закону відбулося напередодні Брюссельського саміту НАТО, до участі в якому запрошено українську делегації на чолі з Президентом України», - резюмував Турчинов.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 21 червня, ухвалила внесений Президентом Закон «Про національну безпеку України». Його підтримали 248 народних депутатів за мінімально необхідної кількості у 226. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-