Лінкявічюс не виключає ескалації на Донбасі після завершення ЧС-2018

Лінкявічюс не виключає ескалації на Донбасі після завершення ЧС-2018

Укрінформ
Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що проведення у Росії чемпіонату світу з футболу не покращить її імідж на міжнародній арені, тому після його завершення можливе загострення на Донбасі.

Про це він заявив у ефірі "112 каналу".

"На мою думку, сама ідея організувати чемпіонат у Росії — це погана ідея. Спорт не може бути політикою, культура не може бути політикою, але, на жаль, у тій країні зараз усе є політикою. То (чемпіонат — ред.) є ще одним важелем (для Росії — ред.) для своєї пропаганди опинитися в центрі уваги, маючи певні ілюзії, що це дещо покращить імідж у міжнародному плані. Думаю, що цього не відбудеться, але й ефекту від бойкоту я теж не бачу", - сказав  Лінкявічюс.

Разом з тим, він не виключає, зважаючи на досвід після олімпійських ігор у Сочі, що після завершення чемпіонату можлива ескалація Росією ситуації на сході України.

Читайте також: Звільнення політв'язнів: Лінкявічюс обіцяє робити все, щоб тиск на РФ не припинявся

Як відомо, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-