Звільнення політв'язнів: Лінкявічюс обіцяє робити все, щоб тиск на РФ не припинявся

Звільнення політв'язнів: Лінкявічюс обіцяє робити все, щоб тиск на РФ не припинявся

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс обіцяє докладати зусиль, щоб питання звільнення українських політв'язнів у Росії не сходило з європейського порядку денного.

Про це він заявив у ефірі "112 каналу".

"Ми вчора говорили про це (звільнення українських політв'язнів. - Ред.) з Президентом Порошенком. Я думаю, що ми будемо робити все можливе, щоб це не губилося у порядку денному європейських дискусій, особливо у справі Сенцова", - сказав Лінкявічюс.

Він додав, що про звільнення українських політв'язнів треба говорити "на всіх рівнях,  у всіх міжнародних організаціях" і продовжувати тиск на Росію.

"Якщо це питання буде у центрі уваги, якщо ці питання будуть порушуватися, звісно, (Росії. - Ред.) важко буде від них піти", - переконаний Лінкявічюс.

Читайте також: Гройсман подякував Литві за підтримку України у ЄС та НАТО

Він зауважив, що для продовження тиску на Росію міжнародним партнерам України потрібна достовірна інформація з першоджерел про ситуацію з політв'язнями.

"Ми повинні це робити ( тиснути на Росію. - Ред.). Я особисто буду це робити, наскільки це можливо, і буду теж намагатися долучити колег, наскільки це можливо", - пообіцяв глава МЗС Литви.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс перебуває в Україні з робочим візитом, у рамках якого планує відвідати Луганську область для ознайомлення з актуальною безпековою ситуацією в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-